Új
modellek

Legendás, nagy sikerű roadster – az autózás vegytiszta öröme

A sportos, új Mazda MX-5 feltűnő külseje és tökéletes arányai a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv eddigi legmerészebb megjelenése. Az MX-5 arra született, hogy tulajdonosa megtapasztalja az autózás vegytiszta örömét, azt a szabadságot, amit akkor érez, mikor beül roadsterébe, beindítja a motort és arcán érzi a szél simogatását.

A díjnyertes SKYACTIV technológia és a „grammstratégia” biztosítja, hogy ez a kompakt, könnyű sportautó üdítő vezetési élményt nyújtson – bensőséges, a Jinba Ittai koncepcióból ismert köteléket teremtve a vezető és az MX-5 között. A kapcsolatot az innovatív MZD Connect információs és szórakoztató rendszer is segíti. Az autóban működő i-ACTIVSENSE biztonsági funkciók szinte saját érzékszerveinek kiterjesztéseként segítik Önt a vezetésben.

  • Kétüléses, mely színtiszta vezetési élményre készült
  • Páratlanul kis súlyú SKYACTIV karosszéria
  • A világ legkeresettebb sportautója
  • A Mazda jellemző ’Jinba-Ittai’ koncepciója – a vezető és a jármű egy egységet alkot
  • Maximális sebesség: 214 km/h*
  • Gyorsulás: 0-ról 100 km/h-ra 8,3 másodperc*
  • Üzemanyag-fogyasztás: 6,9 l/100 km; 6,0 l/100 km **
  • CO2-kibocsátás: 139 g/km; 161 g/km **

*G160 hatfokozatú váltós modell adatai
**G131 hatfokozatú váltós modell adatai

Díjak

Az új Mazda MX-5 még egy díjat bezsebelt nemzetközi elismerései közé - megnyerte a What Car? autós magazin 2016-os "Legjobb kabrió" címét. Az ikonikus eredeti óta a legkönnyebb MX-5, sorozatban az ND rövidebb, alacsonyabb és szélesebb. Túlnyúlásai rövidek, súlypontja a lehető legalacsonyabbra került. Dinamikus arányai, a KODO formanyelv által inspirált vonalai elbűvölik csodálóit, korszerű technológiája pedig az örömteli vezetésre irányítják a vezető figyelmét.

Az új MX-5 lett Japánban az Év Autója a 2015/16-os évben. Az ikonikus roadster már másodszor nyeri el hazájának magas presztízsű díját a 2005/06-os év után. Az új MX-5 sorban a harmadik Mazda, amely megkapta ezt a rangos elismerést a hatodik generációs modellek közül (2012/13 Mazda CX-5, 2014/15 Mazda2).

A legendás MX-5 negyedik generációja elnyerte a „Red Dot: a legjobbak legjobbika” díjat, a verseny legmagasabb elismerését, amelyet a pályázók csupán 1,6%-ának ítéltek oda ebben az évben a kivételesen forradalmi dizájnért. A KODO vonalai a Mazdák formájában kifejeződő, kirobbanásra kész energiát és atletikus mozgást képviselik.

Fedezze fel, mi teszi ezt az autót különlegessé

Holttér-figyelő rendszer (BSM)
Ha más jármű közelíti meg hátulról vagy az autója holtterébe kerül, a rendszer hangjelzéssel és az oldalsó visszapillantó tükörben lévő villogó segítségével figyelmezteti Önt a veszélyre. Amint az autó mögötti tér akadálytalan, a figyelmeztetés megszűnik, és Ön zavartalanul folytathatja a manővert.

SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV alváz
Könnyű anyagok, így alumínium és ultranagy szilárdságú acél használatával alakítottuk ki a SKYACTIV karosszériát és a SKYACTIV alvázat. Ezzel lehetővé vált az autó tömegének 15%-kos csökkentése, erősebb felépítés és fokozott szilárdság mellett is.

Erőforrások
Így amikor Ön lenyomja a gázpedált, az MX-5 precíz, egyenletes erővel reagál. Ez a sportos roadster ekkor találja meg saját, igazi hangját – az öblös kipufogóhangról lassan izgalmas, pulzáló motorhangra váltva.

Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)
A többi vezető elvakításának elkerülése érdekében a HBC a közlekedési viszonyoknak megfelelően automatikusan vált az országúti és a távolsági fényszóró között.

Egy ikon evolúciója

A várva várt 4. generációs Mazda MX-5, a világ legkeresettebb roadsterének legújabb verziója magában hordozza mindazt a hangulatot, stílust és élményt, mely legendáját híressé tette. Központi eleme a Jinba Ittai – ló és lovas egysége – mely szoros kapcsolatot hoz létre autó és vezetője között. A hátsókerék-hajtás okozta örömteli vezetés, a tökéletes 50:50 súlyelosztás és az elődjénél 100kg-mal könnyebb karosszéria egyedülálló élményt nyújt, mely minden kanyarban és fordulóban összeköti a vezetőt az úttal. Az autó és vezetője közötti kapcsolatot tovább erősítik a Mazda új technológiái, melyekkel a vezető biztonságosan kapcsolatban marad a külvilággal az MZD Connect  rendszerén keresztül.

Az új Mazda MX-5 ötvözi a díjnyertes SKYACTIV technológia (motor, váltó, alváz és karosszéria) előnyeit a teljesítménnyel, a gazdaságos üzemeltetéssel és a vezetés örömével. A Mazda KODO - A mozgás lelke formanyelvének megtestesüléseként a vadonatúj MX-5 bevetésre készen áll attól a pillanattól kezdve, hogy a kormány mögé ül. A vadonatúj Mazda MX-5 továbbra is képviseli mindazt az értéket, amiről ez az ikonikus autó az elmúlt 25 évben legendássá vált. Vessen egyetlen pillantást rá, és pulzusa máris megemelkedik.Éljen soká a roadster!

SKYACTIV TECHNOLÓGIA

A SKYACTIV technológiával épített vadonatúj MX-5 összesen 100 kg-mal könnyebb a kecsesebb és merevebb karosszériával, valamint a manapság ismert lehető legalacsonyabb súlyponttal. A továbbfejlesztett fékek gyakorlatilag a vezető testének a meghosszabbításaként működnek, ezzel is tükrözve a Jinba Ittai vezető-és-autó-mint-egység dinamikát. A kiváló úttartást biztosító hátsókerék meghajtás nyújtotta élvezet lehetővé teszi, hogy ez a legendás roadster a színtiszta vezetési élményről szóljon.

KODO Design

A pulzusa rögtön meg fog emelkedni, ha már csak rápillant a díjnyertes KODO A mozgás lelke designra. Az MX-5 dinamikusan áramló vonalai a lendület és a vitalitás érzését keltik, miközben az erős, szilárd állása a stabil és agilis úttartást sugallja. Az elegáns, intuitív módon kialakított beltér panorámás kilátást nyújt az utastérből, amely még gyönyörűbb, ha lehajtott tetővel utazik.

MZD Connect

A következő generációs autón belüli kapcsolat lehetővé teszi, hogy az ujjhegyével egyszerűen és biztonságosan férjen hozzá az összes zenéjéhez, a Facebookhoz, a Twitterhez vagy egyéb dokumentumához. Minden információ megjelenik a 7"-es, színes érintőképernyőn, amely szemmagasságban helyezkedik el, így folyamatosan figyelheti az utat. A közlekedési jelentésekkel és a felhasználóbarát navigációs rendszerünk utasításaival mindig tudni fogja, merre jár.

i-ACTIVSENSE

A Mazda MX-5 a legmodernebb technológiákat használja, hogy minden eddiginél nagyobb biztonságban legyen. A funkciók tartalmazzák a Holttér figyelést, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és a LED-es fényszórókat, amelyek automatikusan bekapcsolnak, ha szükség van rájuk. Tehát az i-ACTIVSENSE segítségével nyugodtabb és élvezetesebb vezetésre nyílik lehetősége.

Képgaléria