Új
modellek

Egy izgalmas Sedan alacsony üzemanyag-fogyasztással

Az új Mazda6 Sedan új generációs autóink közül a második, amelyik ötvözi magában az úttörő SKYACTIV TECHNOLÓGIÁT és a „KODO – A mozgás lelke” dizájnt.  Új zászlóshajónkkal a vezetés örömét és az érzelmekkel teli formaterv fontosságát ünnepeljük.

Új SKYACTIV TECHNOLÓGIÁNKNAK köszönhetően ez a Sedan egyesíti a legmodernebb biztonsági funkciókat és a szembetűnően alacsony üzemanyag-fogyasztást. A környezetvédelmi és funkcionális szempontból kiemelkedő Mazda6 Sedan izgalmas vezetést és impresszív esztétikai élményt nyújtva helyezkedik szembe a konvenciókkal.

Feltűnő külső – KODO formálta karosszéria

A Mazda6 feltűnő karosszériakialakítása a „KODO – A mozgás lelke” dizájnnak köszönhető. A KODO dizájnt a gepárd kecses ereje és csodálatra méltó gyorsasága ihlette. Ez egy olyan autó, amelyből árad a sportosság és a mozgékonyság. Első látásra érzelmi reakciókat vált ki a szemlélőből.
A vitalitást és dinamizmust sugárzó megjelenés előrevetíti az izgalmas vezetési élményeket.

Díjnyertes dizájn.

Az új Mazda6 – mozgásba lendít. Örömmel jelentjük be: 2013-ban 37 formatervezési szakértő ítélte oda a neves red dot díjat a Mazda6 számára a termékdizájn kategóriában. Mozgást és feszültséget sugárzó, egyben kecsesen áramvonalas formája a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv esszenciáját jeleníti meg.

Exkluzív belső tér és kifinomult, magas felszereltségi szintű vezetési környezet

Formatervezőink és mérnökeink együtt alakították ki ezt a sportos, kiváló minőségű belső teret, ahol a dizájnelemeket szakértelemmel és ízlésesen rendezték el a vezetési környezetben. Minden tartozék precíz, harmonikus kialakítású és az Ön vezetési élményének gazdagítását szolgálja, kezdve az opcionális bőrülésektől egészen a Bose® sztereó autóhifi-rendszerig.
Nagy figyelmet fordítottunk a részletekre, a vizuális és egyéb érzéki benyomásokra.

Az intuitív, ergonomikus dizájn élménnyé tesz minden érintkezést az autóval. A belső teret úgy alakítottuk ki, hogy Ön maximálisan érezhesse az autóval alkotott egységet és az autó feletti uralmat.

Lenyűgöző menetteljesítmény, megbízható útfekvés

Ezzel az autóval olyan élményt szerettünk volna nyújtani, amely csak akkor lehetséges, ha a vezető és az autó egy egységet alkot. A motorban, a sebességváltóban, a karosszériában és az alvázban alkalmazott SKYACTIV TECHNOLÓGIÁNAK köszönhetően a menetdinamika harmonikusan reagál az Ön irányítására.

Érezni fogja a teljesítmény, a gyors reakcióképesség és a mozgékonyság lélegzetelállító kombinációját.
A Mazda arról nevezetes, hogy a vezetést örömteli élménnyé teszi.

Autóink kiemelkedően jó útfekvése is méltán elismert. Létrehoztuk az egyensúlyt a kifinomultság és a mozgékonyság között, ugyanakkor elértük a szegmens legjobb aerodinamikai tulajdonságait. Mindez olyan menetteljesítményt nyújt Önnek, amelynek köszönhetően érezheti a jármű feletti maximális uralmat. A vezetés kényelmes és biztonságos – bármilyen távon.

Könnyebb, erősebb karosszéria a biztonságosabb, jobb menetdinamikáért

Az új SKYACTIV-karosszéria javítja az autó menetdinamikáját, és növeli a biztonságérzetet. Hogyan? Ultranagy szilárdságú acélt használtunk, hogy a karosszéria szerkezetét kb. 30%-kal erősebbé tegyük. Az új generációs autók erősebb, mégis könnyebb karosszériája csökkenti az autó össztömegét.
A merevebb karosszéria és a kisebb tömeg közvetlenebbé tette az autót és javította az útfekvést, így az autó mozgékonyabb lett és javult a menetdinamikája. Ön mindebből csak annyit érez, hogy nagyon jó vezetni.

Erőteljes, hatékony hajtáslánc a jobb menetteljesítményért

A SKYACTIV-G 2,0 literes, közvetlen befecskendezésű benzinmotor egyesíti a rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztást és a benzinmotorok között a legmagasabb sűrítési arányt. 145 LE-s és 165 LE-s teljesítménnyel kapható.

A vadonatúj SKYACTIV-G 2,5 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotor teljesítménye és forgatónyomatéka osztályában az egyik legmagasabb. A motor teljesítménye 192 LE, és SKYACTIV-DRIVE hatfokozatú automata sebességváltóval szállítjuk.


A SKYACTIV-D 2,2 literes dízelmotor sűrítési aránya a világon a legalacsonyabb, és gyorsulása is felülmúlja a hagyományos dízelmotorokét. 150 és 175 LE közül választhat.

A SKYACTIV-G 2,0 literes és a SKYACTIV-D 2,2 literes motorok esetében hatfokozatú automata vagy hatfokozatú manuális sebességváltó közül választhat. Mindkét SKYACTIV-G motor megfelel az Euro 5-ös környezetvédelmi osztályra vonatkozó előírásoknak, a SKYACTIV-D motor pedig az Euro 6-os előírásokat is teljesíti.