Új
modellek

5 vagy 7 üléses családi egyterű - kényelmesen a mindennapokban

A Mazda5 rendhagyó kivitelezésével és dinamikus formatervezésével kiemelkedik a hagyományos egyterűek közül. A tolóajtók távirányítóval vagy egyetlen érintéssel is nyithatók a beszállás és a rakodás megkönnyítése érdekében.

A sokoldalú Karakuri ülésrendszer teszi igazán bölcs választássá a Mazda5-öt a 7 üléses és az 5 üléses családi egyterűk között egyaránt.
Az alacsony, 5,2 l/100 km kombinált üzemanyag-fogyasztás mellett is mozgékony, örömet nyújtó Mazda5 a praktikusságot egyesíti a kényelemmel és a teljesítménnyel.

A dinamikus vonalvezetés a mozgás érzetét kelti

Az autó külsejének tervezése során a víz hullámai és a természet formái inspiráltak bennünket. Az áramvonalas külső a mozgás érzetét kelti még akkor is, ha az autó áll.

Ez az egyik legkiemelkedőbb tulajdonság, amely a Mazda5-öt megkülönbözteti a hagyományos formatervezésű egyterűktől. Az egyszeri érintéssel nyitható, széles tolóajtók mindkét oldalon könnyű beszállásról és rakodásról gondoskodnak.

Ahogy az tőlünk megszokott, a funkció együtt jár a formával. Az áramvonalas karosszéria aerodinamikai tulajdonságai hozzájárulnak a kiváló üzemanyag-takarékossághoz és a stabil vezetési érzethez.

7 üléses belső tér, kényelmes és praktikus vezetési környezet

Amint beül a Mazda5-be, a sportos ülések és a vezetési környezet előrevetítik, hogy mit várhat az autótól.

Az autó belseje egyértelműen a szakértelemről és az emberközpontú gondolkodásról tanúskodik. Minden kezelőszerv körültekintően kialakított: jól látható, könnyen leolvasható és használható anélkül, hogy a vezetőnek le kellene vennie a szemét az útról.
A kiváló aerodinamikai jellemzőknek és szigetelésnek köszönhető a 7 üléses Mazda5 csendessége.

A hátsó ülések nemcsak óriási lábtérrel rendelkeznek a felnőttek számára, de a gyerekek is élvezni fogják az ötletes, rugalmas Karakuri ülések kényelmét (lásd az alábbi videót).

Megnyugtató vezetés, gyors reakció és remek útfekvés

Szerettük volna, hogy a Mazda5 vezetése élvezetesebb legyen, mint egy átlagos családi autó.

Ahelyett, hogy egyszerűen erősebb motort szereltünk volna bele, úgy döntöttünk, hogy célunk a kormányzás, az erőátvitel, a futómű és a felfüggesztések még hatékonyabb együttműködése a gyorsabb reakció, a remek útfekvés és a kiváló menetteljesítmény érdekében.
Emellett a kiváló aerodinamikai tulajdonságoknak köszönhetően az autó jobb stabilitást, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást nyújt nagyobb sebességnél is.

A kiváló aerodinamikai tulajdonságok a Mazda5 utasterének kiemelkedő csendességéhez is hozzájárulnak.

Merevebb, erősebb karosszéria Mozgékony és biztonságos

A Mazda5 menetteljesítményének fokozása érdekében merevebbé tettük a karosszériát. Ezáltal a felfüggesztés és a karosszéria szilárdabb alapot kapott, így az autó a kormányzásra gyorsabban reagál, útfekvése biztonságosabb lett.
A karosszéria erős, mégis könnyű, nagy szilárdságú acélból készült. Ezáltal az autó mozgékonyabb lett, mégis valódi biztonsági cella az utasok számára. Az eredmény olyan vezetési élmény, amely nem megszokott a 7 üléses egyterűek esetében.