Új
modellek

Új Mazda3 Sport - lenyűgöző forma, alacsony fogyasztás

Első pillantásra érzelmeket kelt. Az új Mazda3 a harmadik modellünk, mely a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv jegyében született. Nem okoz csalódást annak, aki várakozással tekint rá. Továbbfejlesztett és újratervezett részleteivel a kompakt kategória kiemelkedő szereplője lesz.
A SKYACTIV technológia minden elemét felvonultatja, és szembe megy a konvenciókkal, amellett, hogy könnyen irányítható és élvonalbeli üzemanyag-fogyasztás és CO2 -kibocsátás is jellemzi, élmény vezetni.

 

Az új Mazda3 Sport az első olyan Mazda modell, amely az MZD Connect kapcsolódási rendszert kínálja, ezáltal egyedüálló zenei tartalom és közösségi médiainformációk elérését teszi lehetővé.

Sportos, stílusos, KODO

Mivel ezt az autót „KODO – A mozgás lelke” formanyelvünk szerint terveztük, a karosszéria minden látható részletében dinamikus mozgást fejez ki. Az új Mazda3 Sport gondosan megformált alakja erőteljes, előre haladó mozgás érzetét kelti. Az autó erőt sugárzó, széles kiállása izgalmas menetteljesítményt és remek manőverező-képességet sejtet. A KODO dizájnnak köszönhetően az autó külseje energikus feszültséget sugároz, és egyfajta ritmikus mozgás érzetét kelti, ami első látásra rabul ejti a vezetőket.

Alaposan kidolgozott belső tér különleges kapcsolódási rendszerrel

Vegye szemügyre belülről, és tapasztalja meg, milyen kivételesen tágas az autó belső tere más 5 ajtós modellekkel összehasonlítva. Helyezkedjen el a kényelmes sportülésben, és élvezze a vezetői környezet aprólékosan kidolgozott részleteit, a puha szövetanyagok kényeztetését, a krómbevonatok és a finom tapintású felületek minőségét. Azok számára, akik a luxus érzetét tovább kívánják fokozni, opcióként bőrülések állnak rendelkezésre.


Ebbe a vezetői környezetbe új HMI utasításrendszert helyeztünk el. Ez az első Mazda modell – és egyben kategóriájában is az elsők egyike –, amely tartalmazza az MZD Connect technológiát, a Mazda új  kapcsolódási rendszerét. Újabb módszer arra, hogy az autózást még szórakoztatóbbá tegyük.

Az új Mazda3

Az új Mazda3 kitűnik a tömegből

Dinamizmus SKYACTIV-módra

Az új Mazda3 Sport vezetése felülmúlja még a sportos dizájn keltette várakozásokat is. Autóink arról ismertek, hogy öröm velük a mindennapi vezetés, ennek biztosítása nálunk elsődleges fontosságú. És ez csak egy jellemző, melynek esetében szembe megyünk a konvenciókkal.

Ez a gondolat az autók tervezésében és gyártásában tovább folytatódik, a japán „Jinba Ittai” (ló és lovas egysége) elv szerint. Ez a koncepció egészen különleges kapcsolatot jelent autó és vezetője között, mely olyan tulajdonságokkal ruházza fel az új Mazda3 Sportot, mintha az autó vezetőjének kiterjesztése lenne, miközben gyors, kényelmes és dinamikus. Nem akar belőle kiszállni.

Kiemelkedő biztonság, vezető-asszisztens rendszerekkel

Az autó kiemelkedő biztonsági színvonala olyan korszerű elemek beépítésének köszönhető, mint például a sávváltást segítő hátsó térfigyelő rendszerünk (RVM),amely segít Önnek az autója mögött és mellett haladó többi jármű figyelemmel kísérésében. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS) figyelmezteti Önt, mielőtt autójával akaratlanul kilépne a sávból. De említhetjük még akár vészfékezés-jelző rendszerünket (ESS) is, amely hirtelen történő erős fékezés esetén működésbe hozza a vészvillogókat.

Minden biztonsági figyelmeztetés jól láthatóan megjelenik a head-up display-en. A passzív biztonsági tényezők mellett, mint például a rendkívül erős SKYACTIV karosszéria, az említett aktív biztonsági elemek gondoskodnak arról, hogy Ön nyugodtan átengedhesse magát a vezetés örömének – saját magát és utasait is a kiváló autóbiztonsági rendszer védelmében tudva.

Alacsony fogyasztás, kiváló környezetvédelmi jellemzők

Ez a hatékonyan működő autó az örömteli vezetést kivételesen kedvező üzemanyag-fogyasztás és alacsony, akár 107 g/km értékű CO2 -kibocsátás mellett valósítja meg1. Bámulatra méltó környezetvédelmi jellemzői forradalmian új megoldásainknak, így többek között az i-ELOOP és az i-Stop rendszernek, valamint korszerű SKYACTIV technológiánknak köszönhető.


Az autó kiemelkedő aerodinamikai mutatói szintén hozzájárulnak a kivételesen alacsony fogyasztáshoz. A légellenállás csökkentésében a hűtőrács elején lévő aktív légterelő rendszer is szerepet játszik, melyek a menetkörülményekhez igazodóan nyílnak vagy záródnak, és ily módon csökkentik az autó légellenállását, ezzel javítják fogyasztási/kibocsátási mutatóit. Ez a Mazdánál is új elem szintén hozzájárul a nyugodt, gondtalan autózás öröméhez.