Új
modellek

A felülmúlhatatlan roadster: nyitható tetejű sportautó, mely megdobogtatja a szívet

A Mazda MX-5 nem minden ok nélkül a legnagyobb darabszámban eladott sportautó a világon. Ez a több díjjal is jutalmazott kétüléses igazi roadster: kiemelkedő agilitás és menetdinamika jellemzi, teljesítmény–tömeg aránya optimális, hátsókerék-hajtása izgalmas érzést nyújt.

Ezen kívül természetesen meggyőző az elektromos működtetésű kemény tető is, amely 12 másodperc alatt összecsukható.

A hagyományoktól elrugaszkodó gondolkodásunk kifejezéseként ez a sportautó megtestesíti a japán Jinba Ittai  eszmeiséget – „a ló és a lovas egységét”. Ez az a különleges kapcsolat az autó és vezetője között, amitől a Mazda MX-5 modell olyan közvetlen, gyors és öröm vezetni.

Stílusos karosszéria, összecsukható tető... egy autó, melyet jókedvre terveztek

Az MX-5 külsejét, a karosszéria kialakítását, az alacsonyan lévő súlypontját, nagyméretű könnyűfém keréktárcsáit és kettős kipufogóját csodálva szinte már előre lehet érezni azt az élményt, amelyet az autó vezetése nyújtani fog. Sportos külső, díjnyertes teljesítmény.

Számunkra a remekbe szabott külső sokkal többről szól, nem csupán gyönyörű autók építéséről.

Az autó aprólékos gonddal kidolgozott karosszériája és aerodinamikája nemcsak esztétikai élmény, de nagymértékben hozzájárul e rendkívül kedvelt, lehajtható keménytetős sportautó irányíthatóságához és menetdinamikájához.