Új
modellek

A stílust, biztonságot és erőt ötvöző kompakt szabadidő-autó

Az új generációs SKYACTIV TECHNOLÓGIÁNKAT és a „KODO - A mozgás lelke” formavilágot teljes egészében elsőként integráló, sorozatgyártású modellként a Mazda CX-5 hagyományunk lényegét, az örömteli vezetést testesíti meg.

Ez a kompakt szabadidő-autó azt az izgalmas érzést kelti életre bennünk, amelyet gyermekkorunkban éltünk át a mozgás lendületének megtapasztalásakor.
Kiemelt hangsúlyt fektettünk a dizájnra, az egyszerű használatra és a kényelemre, de nem szorítottuk háttérbe a biztonsági és gazdaságossági szempontokat sem.

Ez a kompakt szabadidő-autó minőségével és sokoldalúságával biztosítja, hogy tulajdonosa – érdeklődési körének, életszakaszának, életstílusának változásával is – hosszú időn keresztül örömét lelje benne.

6.980.000 Ft-tól
119 g/km1 CO2-kibocsátás
4,6 l/100 km1 fogyasztás

Dinamizmust sugárzó külső: „KODO – A mozgás lelke”

Az autó külső megjelenése az új „KODO – A mozgás lelke” formanyelvünkre alapul, melyet a vadállatok erőteljes, mégis kecses mozgása inspirált.

Ezzel a karosszériakialakítással a természet szépségét és a mozgás lényegét állt szándékunkban kifejezni.

Annak érdekében, hogy érvényre juttassuk szakértelmünk három alapvető értékét: a precíz kivitelt, a kivételes, funkcionális szépséget és ügyfeleink elégedettségét, formatervezőink és mérnökeink egymással együttműködve alkották meg az autó külsejét.

A szemet gyönyörködtető dizájnnak és a mögötte húzódó aprólékos tervezésnek köszönhetően a stílus és a szerkezet is a kiemelkedő minőség hamisítatlan érzetét nyújtja.

Gondosan megmunkált beltér, harmonikus vezetés

Annak érdekében, hogy megteremtsék a vezető, az utasok és a vezetési környezet közötti harmóniát, mérnökeink és formatervezőink együttesen dolgoztak az autó belső kialakításán.

Ennek köszönhetően úgy érezheti, hogy az autó egésze felett teljes mértékben az Ön kezében van az irányítás.
A vezető környezetének minőségi kialakítása egyértelműen feltűnik, ha megérintjük a műszerfalat borító puha anyagokat, vagy ránézünk a szatén-króm díszítésű felületekre.

A kiváló minőség és az eredetiség érzetét erősíti a felületek, a kontúrok és a részegységek tökéletes illeszkedése is. Ez a beltér az eredménye a precíz, minőségi gyártásba és a gondos szakértelembe fektetett energiánknak.

Ez a könnyű, mégis erős karosszéria dinamikusabb vezetést tesz lehetővé.

A könnyebb autók gyártására irányuló stratégiánk egyik alapvető eleme a karosszéria tömegének csökkentése. A könnyebb autók kisebb környezeti terhelést jelentenek, gyorsabbak, és vezetésük is nagyobb élményt jelent.

A SKYACTIV KAROSSZÉRIÁNAK köszönhetően a Mazda CX-5 saját kategóriájában a legkisebb üzemkész tömeggel rendelkezik, ami kulcsfontosságú tényezője a kivételesen reakcióképes vezetési élménynek.

Az is nagyon lényeges, hogy a biztonság emiatt semmiben sem szenved csorbát, mivel a SKYACTIV KAROSSZÉRIA új technológia, és olyan korszerű anyagok felhasználásával készül, mint például a nagy szilárdságú acél.

SKYACTIV sebességváltókkal együttműködve kiemelkedő menetteljesítményt nyújtanak.

A kétlépcsős turbófeltöltővel rendelkező SKYACTIV-D dízelmotor kiküszöböli a turbómotorokra jellemző reakciókésedelmet.

Ezenkívül közvetlen befecskendezéses SKYACTIV-G benzinmotorunk a világon a legmagasabb,14:1-es sűrítési aránnyal (a belső égésű motorok alapvető teljesítménymérője) működik.
SKYACTIV automata és manuális sebességváltóinkkal együttműködve SKYACTIV motorjaink erőteljes, dinamikus vezetést garantálnak.

Ezek a benzin- és dízelmotorok automata és kézi váltókkal egyaránt választhatók. Előbbi finom fokozatváltásokat enged meg, míg utóbbi a sportos sebességváltás élményét nyújtja.